LOOS_Charles_2.jpg
natachawuyts.jpg
Donni 3.jpg

Charles Loos, Piano
Natacha Wuyts, Vocals
André Donni, Klarinet, Saxofoons

Jazzconcert

Zaterdag 27 januari 2018

20 u. Huis De Min
Mechelen

Volwassenen: € 25,00
-26 jaar: € 20,00
Conservatorium/Muziekschool Wonderful World: € 10,00

Inleiding op het concert door
Elisabeth Van der Wielen van
18:30 u. tot 19:15 u.


Reservaties:

Ter plaatse in Huis De Min
Aan de kassa voor elk concert/lezing
Via overschrijving
Telefonisch
Schriftelijk
Via Contact

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jazzconcert
Special Guest: André Donni

“Wanneer Natacha Wuyts en Charles Loos samen spelen, spatten de vonken er al van bij de eerste noot vanaf. Hun beider muziek versmelt als bij magie en hun diepzinnige melodieën sleuren je mee in een draaikolk van emoties.
Met lichte tred verkennen ze onbetreden paden.
De swing van Natacha past prachtig bij de speciale klank en stijl van Charles.” (Le Soir).

In 2011 begonnen Natacha en Charles samen mee te draaien in het Brusselse jazzclubcircuit. Algauw werden ze ook elders in het land gevraagd en voor ze het wisten mochten ze gaan optreden in Frankrijk, Zwitserland en Hongarije.

Eind 2012 brachten ze op het label Quetzal hun eerste album uit, ‘Nat’, met daarop zowel nummers in duo als met grote formaties (zoals het Orchestre de chambre de la Néthen) en tal van special guests zoals Stéphane Mercier, Jean-Paul Estiévenart, Manu Bonetti, Cédric Raymond en Basile Peuvion. Op het podium speelt het duo wel eens minder bekende standards op een volledig eigen manier maar ook veel eigen composities, afwisselend in het Engels of het Frans.

 

André Donni kreeg al op jeugdige leeftijd les klassieke klarinet. Bij zijn vader, de gitarist Willy Donni, volgde hij Jazzharmonie en Improvisatie. Op zestienjarige leeftijd nam hij de tenorsax erbij en besloot om beroepsmuzikant te worden. Op negentienjarige leeftijd trad hij toe tot de Muziekkapel van de Marine waar hij als klarinettist zijn legerdienst vervulde.

Na zijn legerdienst in 1991 begint hij zijn beroepscarrière en speelt in binnen- en buitenland. Hij wordt door Claude Bolling gevraagd om in diens Bigband toe te treden maar hij zit op dat moment in New York en kan dit niet waarmaken. Terug in België werkt hij regelmatig met de gitarist Jokke Schreurs met wie hij ook een CD opneemt. Dan begint hij een samenwerking met Pianist/Componist Charles Loos. Hij speelt met Toots Thielemans, Philip Catherine, Eric Legnini en internationaal met Wild Bill Davis, Claude Bolling, Al Grey en Bob Devos. Tegenwoordig speelt André met groepen uit Nederland en nog altijd met Charles Loos...

André werkte bij de Muziekkapel van de Antwerpse Politie KMLPA.

Natacha Wuyts et Charles Loos Someone to watch over me (Gershwin) Studio Wazif 2012 Prise de son: Bernard Focquet Images: Bernard Rosenberg Montage: Luisa Cherdaoui

De artiesten zullen na het concert
hun CD' s signeren