Duorecital Fagot & Gitaar

Jappe Dendievel, Fagot
Stan Geudens, Gitaar

Zondag 24 maart 2019

15 u. Huis De Min
Mechelen

Volwassenen: € 25,00
-26 jaar: € 20,00
Abonnement (7 concerten): 70,00 euro
Leerlingen Stedelijk Conservatorium/Muziekschool Wonderful World: € 15,00

Inleiding op het concert door
Nicolaï Van den Bogaert van
13:30 u. tot 14:15 u.

Reservaties:

Ter plaatse in Huis De Min

Aan de kassa voor elk concert/lezing
Via overschrijving
Telefonisch
Schriftelijk
Via Contact

Duo Fagot & Gitaar

Jappe Dendievel, geboren op 28/08/2004, startte  met muziekles op 3-jarige leeftijd en volgde  fagot bij Wim Van Volsem, tuba bij Nick Vandendriessche en trombone bij Johan Ferlin. In het schooljaar 2016-2017 begon hij met contrafagotles aan de SAMWD Lier en volgde hij fagot bij Francis Pollet en trombone bij Charlotte Van Passen.Momenteel is  hij leerling  fagot aan de!Kunsthumaniora Antwerpen. Daar krijgt hij fagotles van Francis Pollet. Tromboneles krijgt hij van Jan Smets.

Hij speelt mee in de volgende ensembles:

-Euregio Jeugdorkest o.l.v. Hans Castelyn
-Amaj Jong Symfonisch Gent  o.l.v. Geert Soenen
- Het concertkoor van de!Kunsthumaniora

Behaalde de volgende prijzen:

-1e prijs op The eMuse online competition voor fagot
- 2  1ste prijzen op The eMuse  online competition voor trombone
-1e prijs op The eMuse online competition voor tuba

-2e prijs op Vlamo voor tuba
-2e prijs op Vlamo voor fagot

Jappe neemt deel aan het project 'Jong conservatorium' van het conservatorium Antwerpen. Daar krijgt hij contrafagotles van Filip Neyens en volgt hij kamermuziek bij Francis Pollet.


Stan Geudens werd geboren in 2003. Op zijn zevende is hij onder begeleiding van zijn vader begonnen met gitaarspelen. Al vlug bleek hij bijzondere aanleg te hebben en heeft hij achtereenvolgens les gekregen van Jan Depreter en Raphaella Smits. Momenteel zit hij in het vierde jaar van de kunsthumaniora bij Robert Denies en volgt hij eveneens les bij Roland Broux in het Conservatorium te Antwerpen. Buiten behaalde eerste prijzen op binnen – en buitenlandse wedstrijden (Antwerp Guitar Festival 2013, Brussels Guitar Festival 2015 en International Segovia Youth Competition Monheim 2016) volgt hij regelmatig Masterclasses (Roman Viazovskiy , Costas Cotsiolis, Marco Tamaio, Carlo Marchione en vele anderen). Zijn repertoire gaat van Renaissance tot Hedendaagse Muziek, met een bijzondere liefde voor Bach. Buiten muziek is Stan een grote liefhebber van sport, comedy en dieren.

Antonio Vivaldi (1678-1741): Bassoon concerto in a minor RV 498 - 1st Movement - Andrea Ferrante (° 1968): La danza sconnessa

Presentatie: Veerle Deknopper


PROGRAMMA:

Nog te bepalen.