Patrizio Perucchi, Gitaar
Gitaarrecital

Zondag 25 november 2018

15 u. Huis De Min
Mechelen

Volwassenen: € 25,00
-26 jaar: € 20,00
Abonnement (9 concerten): 90,00 euro
Leerlingen Stedelijk Conservatorium/Muziekschool Wonderful World: € 15,00

Inleiding op het concert door
Nicolaï Van den Bogaert van
13:30 u. tot 14:15 u.

Presentatie: Veerle Deknopper

Reservaties:

Ter plaatse in Huis De Min
Aan de kassa voor elk concert/lezing
Via overschrijving
Telefonisch
Schriftelijk
Via Contact

Gitaarrecital Patrizio Perucchi

“Patrizio beheerst de kunst van het communiceren met het publiek, en kan enthousiasme en wetenschap omzetten: de kracht van het muzikant zijn.”

Patrizio Perucchi, finalist in verschillende internationale muziekwedstrijden en voormalig assistent van Raphaella Smits aan het Leuvens Lemmensinstituut, speelde meerdere malen als solist met het Koninklijk Kamerorkest van Wallonië, onder andere voor les Nuits Musicales de Beloeil. Hij speelde eveneens elektrische bass in het kader van een productie van de Vlaamse opera. Patrizio werd gevormd bij Aldo Martinoni in Zwitserland, daarna bij Raphaella Smits en Odair Assad in België. Hij volgde eveneens les bij luitenist Luca Pianca en jazzgitarist Peter Hertmans. Zijn sterke muzikale persoonlijkheid en zijn rigoureuse en perfectionistische benadering hebben hem meerdere masterclasses opgeleverd in heel Europa, bij prestigieuze muzikanten als, onder andere, Alberto Ponce, Paolo Pegoraro, en Paul Galbraith. Naast zijn werk als concertist, is Patrizio bekend als een toegewijd lesgever. Zijn voortdurende zoektocht naar perfectie wordt geapprecieerd door al zijn leerlingen, in verschillende academies, zowel in Zwitserland als in België. Vandaag geeft hij les aan de Wonderful World Muziekschool in Mechelen. Als een polyvalent artiest is Patrizio thuis in zowel het barokke repertoire als in de hedendaagse experimentele sonoriteit. Hij verkent voortdurend nieuwe timbres en klankkleuren. Vandaag is hij een gerenommeerd muzikant die geprezen wordt voor zijn gevoelig en geraffineerd spel, en is hij eveneens een getalenteerd pedagoog.  


“Patrizio beheerst de kunst van het communiceren met het publiek, en kan enthousiasme en wetenschap omzetten: de kracht van het muzikant zijn.”
- Raphaella Smits, gitarist

“[...]Perucchi kiest bewust voor verwondering, d.w.z. voor de muziek die je nog doet nadenken. “Speel iets dat we kennen” is niet aan de orde bij deze muzikant. Hij ontdekt eerst zelf de compositie en geeft de honger aan de luisteraar op ze zelf verder te willen ontdekken. Zo hoort het ook.”
- Veerle Deknopper, kritiek op een concert 19.03.2018PROGRAMMA:

Nog te bepalen
 

De artiest zal na het concert zijn CD's signeren