Šárka TrompéDwarsfluit/Piccolo
Mark Van Hoorick, Klarinet, Saxofoon
Anastasia Kozhushko, Piano

Zondag 28 april 2019

15 u. Huis De Min
Mechelen

Volwassenen: € 25,00
-26 jaar: € 20,00
Leerlingen Stedelijk Conservatorium/Muziekschool Wonderful World: € 15,00

Inleiding op het concert door
Nicolaï Van den Bogaert van
13:30 u. tot 14:15 u.

Presentatie: Veerle Deknopper


Reservaties:

Ter plaatse in Huis De Min

Aan de kassa voor elk concert/lezing

Via overschrijving

Telefonisch

Schriftelijk

Via Contact

RECITAL
Dwarsfluit & Piccolo, Klarinet & Saxofoon

Šárka Trompé is Nederlandse fluitiste van Tsjechische afkomst. Haar muzikale loopbaan begon aan het conservatorium van Ostrava en Janáček Academie in Brno. In 1997 heeft ze een beurs van Institute Française gekregen om bij Patrick Gallois aan het conservatorium in Parijs te gaan studeren waar zij haar 2eme prix Superieur behaalde.

Naast haar freelance carrière houdt zij zich vooral bezig met kamermuziek en lesgeven. Zij maakt deel uit van diverse ensembles in binnen- en buitenland (het Martinu Ensemble, Trio Formidable en Duo Domani). In Nederland maakte zij o.m. deel uit van het Amsterdam Wind Orchestra, het Nationaal Jeugd Orkest en ze medewerkt met het Internationaal Operacentrum Nederland. Vanaf 2001 speelt zijn voorname in het orkest Il Novecento en geeft ze privé les.

 

Marc Van Hoorick werd in 1955 geboren te Bornem. Van huize uit groeide hij op in harmonieorkest- en koormiddens. Liep o.m. school te Boom, waar hij in de klas van M. De Boeck de regeringsmedaille klarinet behaalde.

Zijn professionele muziekopleiding genoot hij aan het Lemmensinstituut Leuven, het Koninklijk Muziekconservatorium te Antwerpen en Brussel met tal van Eerste Prijzen en met als hoogtepunt het Hoger diploma Klarinet bij Walter Boeykens.

Sinds 1976 is Marc pedagogisch verbonden aan de Muziekacademies te Bornem en Meise, voornamelijk als docent Klarinet en Ensemble. Hij speelde free-lance in tal van klassieke orkesten, waaronder het BRT Symfonisch orkest, het Orchestre Cannes-Côte d'Azur, de Opera voor Vlaanderen, het Kamerorkest van Brussel en het Walter Boeykens Clarinet Choir. Als klarinettist vertolkt hij als solist regelmatig het KV 622 Klarinetconcerto van W. A. Mozart met orkest.

Maar ook zijn interesse voor hedendaagse muziek blijkt uit creaties van werk van J. P. Biesemans, W. Vergaelen en ook eigen composities. Enkele belangrijke werken van zijn hand: "Missa Christus Sacerdos" voor vierstemmig gemengd koor, "6 Miniaturen" voor saxofoonkwartet, "Herinnering" voor klarinet en piano, "Drie Vertellingen" voor basklarinet en piano en studieboeken voor Saxofoon en Klarinet.

Als lid van Diavolo Chamber Orchestra trad hij o.m. op in de Jazz-Rally van Brussel en Düsseldorf, de Jazz-Cruise Zeebrugge-Hull en talloze klassieke concerten, o.a. te Beiroet (Libanon) en Taiwan. Als lid van het Salonorkest "De Fluwelen Streling" genoot hij faam in binnen- en buitenland. Met het Zulawski-Ensemble bracht hij alle Divertimenti van W.A.Mozart voor 2 klarinetten en fagot uit op CD. Verder is Marc een veelgevraagd gastdirigent bij diverse harmonie-orkesten, koren en zetelt regelmatig in examencommissies.PROGRAMMA:

F. Devienne (1759 - 1803)
Allegro en Adagio uit Sonate nr. 1 in e mineur opus 58

C. Saint-Saëns (1835 - 1921)
Romance voor fluit en piano Op. 37

P. I. Tchaikovski (1840 - 1893)
Dumka opus 59 (Piano Solo)

Walter Vergaelen (1941 - 2017)
Filosofische Suite voor Fluit & Piano (1980)

PAUZE

L. Janáček (1854 - 1928)
Mars van de blauwe jongens (voor Piccolo en Piano)

P. I. Tchaikovski (1840 - 1893)
Valse Sentimentale opus 51/6 (Piano Solo)

J. ter Veldhuis (1951 - )
Lipstick (voor Fluit, Altfluit en Narrator)

O. Mácha (1922 - 2006)
Variaties voor fluit en piano

De CD met de werken van Walter Vergaelen zal te koop zijn na het concert