Anastasia Kozhushko werd geboren in 1988 in Ukraine. Ze volgde een professionele muzikale opleiding aan de Speciale Muziekschool voor begaafde kinderen in Kharkiv. Sinds  2005 studeert Anastasia aan het Koninklijk Conservatorium van Gent bij de docent Samoshko.

In  2001 was zij eerste prijswinnaar van de 24ste  Internationale Piano Wedstrijd Smetana in de Tsjechische Republiek, waar ze de speciale prijs won voor de beste uitvoering van Bedrich Smetana. Ook was zij eerste prijswinnaar van de internationale muziekwedstrijd Alter Musici te Spanje in 2000.

Sinds haar zesde nam Anastasia deel aan verschillende concerten en festivals in Oekraïne, Rusland, Spanje, Duitsland, België en Japan. In 2001 gaf ze twee recitals op het internationale muziekfestival De Musica del Mediterreneo in Spanje.

In  2002 ontving zij de eerste prijs in de wedstrijd Young Personality of the Year in Oekraïne. In 2003 gaf zij eveneens een solorecital opgedragen aan de 150ste verjaardag van 'Steinway and Sons'.

Ze speelde concerto's met orkest van J. S.  Bach, W. A. Mozart, C. Saint-Saens, F. Chopin,
S. Rachmaninov en F. Devreese onder leiding van volgende dirigenten: I. Shapovalov, D. Liss, Y. Yanko, A. Gulyanitzky, D. Morozov, E. Dyadyura en D. Brossé.

In  2007 gaf zij een solorecital in de concertzaal van het Flagey (Brussel). In hetzelfde jaar gaf zij eveneens een solorecital in Academia Belgica (Rome, Italië).

Ook heeft Anastasia een aantal opnames gemaakt voor de radio en televisie, en kreeg ze lovende kritiek van de pers op zowel nationaal als internationaal vlak.

Read in English


Antoni Ingielewicz,
Viool
Bart Kenis,
Piano
Vioolrecital

Zaterdag 18 februari 2017
Zondag 19 februari 2017

20 u. Huis De Min - za
Mechelen

20 u. Opus 4 - zo
Antwerpen

€ 30,00/€ 27,00/€ 20,00
€ 18,00

Abonnement:

€ 27,00/€ 24,00/€ 15,00
€ 10,00

Abonnementen zijn te betalen:

Ter plaatse in Huis De Min
Aan de kassa voor elk concert/lezing
Via overschrijving
Telefonisch
Schriftelijk
Via Contact

Informatie tickets
Hoe bestelt u tickets

"Kleine Mozart van de viool" speelt duivels programma in Mechelen/Antwerpen

14-jarige Antoni Ingielewicz verbluft toeschouwers met muzikaal vuurwerk

Antoni Ingielewicz werd 14 jaar geleden geboren in Gdansk (Polen). Op zijn vijfde begint hij viool te spelen en al snel blijkt dat de kleine Antoni een uitzonderlijk muzikaal talent heeft. Hij studeert bij gerenomeerde muziekpedagogen over de hele wereld en wint talloze prijzen op wedstrijden, zoals de Grand Prix op Talents for Europe (Slovakije), de 1e prijs op de Stanislaw Serwaczynski Competition for Young Violinists (Lublin), Professor Dichler International Competition (Wenen), Jeunesses International Music Competition Dinu Lipatti (Bukarest) en de 2e priis op de International Mozart Competition for Young Musicians in China.

De Poolse media doopten hem “Kleine Mozart van de viool”. “Met Mozart heeft hij alleszins ook gemeen dat het nog een echte speelvogel is” vertelt zijn moeder.

Maar naast dit vele solo-werk, treedt Antoni ook op met groot orkest en kamermuziekensembles. Naast muziek is hij geïnteresseerd in natuurkunde, astrofysica en parapsychologie.

Als we hem contacteren met de vraag of hij in Mechelen en Antwerpen een recital wil komen spelen, bereid hij zich juist voor op het 2de vioolconcerto van Prokofiev, dat hij met de Philadelphia Orchestra mag spelen in juni 2016.

Antoni heeft een link met Vlaanderen via zijn vaste pianist-begeleider, Bart Kenis. Hij is naast een vaste waarde als begeleider, ook muziekpedagoog aan de Academie voor Muziek, Woord en Dans in Turnhout. Aan deze academie begon hij zelf op 7-jarige leeftijd met het spelen van piano, waarna evengoed een internationale carrière volgde als kamermusicus en begeleider op internationale wedstrijden, masterclasses en festivals.

Het programma dat de heren brengen in Mechelen en Antwerpen is ronduit verbluffend en uitputtend en doet je spontaan afvragen hoe een kind van 14 jaar tot een dergelijke ‘tour de force’ in staat is.

In juni 2016 zal Antoni deelnemen aan het Philadelphia Music Festival, waar hij het 2e Vioolconcerto van Prokofiev zal vertolken.

“The Menuhin Competition is a big challenge for me and my violin skills. I feel honoured I can participate in this Competition and really appreciate that I could get this chance. I’m looking forward to get familiar with the new piece prepared for the contest.” (Antoni Ingielewicz)

Bekijk hier de flyer

www.facebook.com/antoni.ingielewicz


Bart Kenis groeide uit tot een vaste waarde als pianist-begeleider en vooral in het vioolrepertoire is hij een veelgevraagd musicus. 

Hij begon met piano op 7-jarige leeftijd aan de academie voor Muziek, Woord en Dans te Turnhout bij Mia Van Steenbergen-Leysen. Hij studeerde daarna verder aan het koninklijk Vlaams Conservatorium van Antwerpen voor Piano, Kamermuziek en Pianobegeleiding bij Frederik Gevers en Levente Kende. 

Na zijn studies legde hij zich vrijwel onmiddellijk toe op kamermuziek en liedbegeleiding. 

Met Hans Peter Janssens won Bart Kenis als duo op het zangconcours te Clermont Ferrand de prijs van beste liedvertolking. 
Hij  participeerde in verschillende kamermuziekensembles zoals het Trio Arpeggione met ondermeer Leonid Kerbel. Het Trio Arpeggione werd geselecteerd door 'Live Music Now', nam deel aan verscheidene masterclasses waaronder vooraanstaande musici als Alfred Brendel, Roger Vignoles, Menahem Pressler, Imogen Cooper, William Pleeth.... Het duurde niet lang vooraleer het Pianotrio erkenning kreeg en te gast gevraagd werd op nationale en internationale festivals. Waarna verschillende radio opnames volgden. 

Momenteel is hij vooral actief als kamermusicus, pianist-begeleider op internationale wedstrijden, masterclasses en festivals. Hij concerteerde in België, Nederland, Frankrijk, Zwitserland, Zweden, Duitsland, Spanje, Italië, Polen, Schotland, Litouwen, Letland, Engeland,...
Waaronder de voorselecties in Brussel voor de befaamde internationale Hendryk Wieniawski vioolwedstrijd onder toezicht van Maxim Vengerov en in April 2016 op de Menuhin Competiton te Londen. 

F. Liszt - Hongaarse Rhapsodie Nr. 2.
 

PROGRAMMA:

H. Wieniawski - Fantaisie brillante sur des Motifs de l'Opéra "Faust" op. 20
for violin and piano

P. Tchaikovsky - Walz Scherzo op. 34

A. Bazzini - La Ronde des Lutins, Op. 25

L. van Beethoven - Sonata Op. 24 No.5 „Spring” for violin and piano

PAUZE

G. Tartini - Violin Sonata in G minor ''Devil's Trill Sonata’'

J. S. Bach - Partita No.3 in E major BWV 1006

K. Szymanowki - Fountain of Arethusa Op. 30

N. Paganini - Cappricio