Pianoduo Khozhushko-Idmtal

Anastasia Kozhushko, Piano
Matthieu Idmtal, Piano
Pianoduo recital

Zondag 27 januari 2019

15 u. Huis De Min
Mechelen

Volwassenen: € 25,00
-26 jaar: € 20,00
Leerlingen Stedelijk Conservatorium/Muziekschool Wonderful World: € 15,00

Inleiding op het concert door
Nicolaï Van den Bogaert van
13:30 u. tot 14:15 u.

Presentatie: Veerle Deknopper


Reservaties:

Ter plaatse in Huis De Min

Aan de kassa voor elk concert/lezing

Via overschrijving

Telefonisch

Schriftelijk

Via Contact


Pianoduo Kozhushko-Idmtal

Het in 2007 gevormde Pianoduo Kozhushko-Idmtal is in ijltempo bezig aan een opmars naar de nationale en internationale podia. Dit Oekraïens-Belgisch duo dat eerder al werd omschreven als ‘zonder twijfel één van de meest beloftevolle kamermuziekformaties van deze generatie’ gaf inmiddels concerten in gerenommeerde concertzalen in binnen-en buitenland. 

De individuele carrières van Anastasia Kozhushko (1988) en Matthieu Idmtal (1988) brachten hen reeds naar grote podia als Flagey, De Bijloke, De Singel en beiden namen ze succesvol deel aan wedstrijden waar ze prijzen wegkaapten op de 24ste Internationale Bedrich Smetana Wedstrijd in Tsjechië, het Internationale Pianoconcours ‘Grand Dominique’ in Nederland, de Internationale Muziekwedstrijd ‘Alter Musica’ in Spanje, Het Concours de piano de Liège, het Rachmaninov Concours in Materra,…

Het verwondert dan ook niet dat wanneer deze twee persoonlijkheden elkaar vonden in de kamermuziek, ze ook met hun pianoduo succes kenden op internationale wedstrijden. Zo wonnen ze inmiddels prijzen op het ‘Torneo Internazionale di Musica’ te Verona, en het Concorso Musicale Internazionale ‘Premio Fr. Schubert’ in San Christoforo (Italië).In 2012 won het pianoduo zowel de Vriendenprijs als de Publieksprijs op het Internationaal Kamermuziekconcert Almere (Nederland), en in 2013 kaapten ze een 1ste prijs weg op de wedstrijd Guldenberg Klassiek (Nederland)

Met hun wortels in de Russische pianotraditie spelen zij een repertoire met werk voor quatre-mains en twee piano’s van de klassieke periode tem de hedendaagse muziek. Toch maken zij er een punt van om aandacht te schenken aan grote maar vaak onterecht ondergewaardeerde componisten, en laten het publiek graag kennis maken met Alexander Rosenblatt, Pablo Ziegler, Konstantin Vilensky, Nikolai Kapustin die meer dan eens hun inspiratie vonden in de jazz-muziek.In 2012-2013 stonden zij ondermeer op podia als De Bijloke, Bozar, Flagey, Theater aan de Parade,…


Een slotfragment van het spectaculaire 'Concertino on two Russian Themes' van Alexander Rosenblatt (1956) Anastasia Kozhushko en Matthieu Idmtal tijdens de Oranjemarathon voor Pianisten op de 1e Koningsdag 26 april 2014 in het Theater a.d. Parade in 's-Hertogenbosch Let vooral op de 27e seconde vanaf het begin, Anastasia wisselt al spelend van de diskant naar de baskant.

PROGRAMMA:

F. Schubert:
Fantaisie, D940

F. Liszt:
Grosse Konzert Fantasie on 'La Sonambulla' de Bellini

PAUZE

S. Rachmaninov:
4 Morceaux, Op. 11

A. Rosenblatt:
Concertino on 2 Russian themes
 

De artiesten zullen na het concert hun CD's signeren