Duorecital Fagot & Gitaar

Jappe Dendievel, Fagot
Stan Geudens, Gitaar

Zondag 24 maart 2019

15 u. Huis De Min
Mechelen

Volwassenen: € 25,00
-26 jaar: € 20,00
Leerlingen Stedelijk Conservatorium/Muziekschool Wonderful World: € 15,00

Inleiding op het concert door
Nicolaï Van den Bogaert van
13:30 u. tot 14:15 u.

Presentatie: Veerle Deknopper


Reservaties:

Ter plaatse in Huis De Min

Aan de kassa voor elk concert/lezing

Via overschrijving

Telefonisch

Schriftelijk

Via Contact

Duo Fagot & Gitaar

Jappe Dendievel, geboren op 28/08/2004, startte met muziekles op 3-jarige leeftijd en volgde  Fagot bij Wim Van Volsem, Euphonium bij Nick Vandendriessche en Trombone bij Johan Ferlin. In het schooljaar 2016 - 2017 begon hij met Contrafagotles aan de SAMWD Lier en volgde hij Fagot bij Francis Pollet en Trombone bij Charlotte Van Passen. Vanaf volgend schooljaar is hij Bachelor-student Fagot in het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen. Hiervoor volgt hij een procedure ‘Jong Talent’. Daar zal hij Fagotles volgen bij Francis Pollet, waar hij dit schooljaar ook al les bij volgde. Hij zal ook Contrafagot bij Filip Neyens als neveninstrument volgen. Trombone volgt hij privé bij  Jan Smets.

Jappe maakt ook deel uit van de ‘I solisti Academy’. Dit is een project onder leiding van ‘I Solisti’ waarbij talentvolle musicerende jongeren ondersteuning krijgen in hun opleiding. Hierdoor is hij al naar Basel in Zwitserland gereisd voor een Masterclass bij de beroemde Sergio Azzolini. In februari 2018 kreeg hij een Masterclass bij Gustavo Nunez. Jappe maakt ook deel uit van het ‘Young Woodwind Trio Antwerp’, een Houtblazerstrio met zijn broer Balder en klarinettiste Anne Fuhrmann, beide studenten in Antwerpen. In januari 2018 deed hij auditie voor Brasschaat Klassiek. Hij won deze auditie en mocht in juli 2018 het eerste deel van het Fagotconcerto van Weber spelen, ondersteund door het Groslot Gala Orchestra.

Hij speelt mee in de volgende ensembles:

-Euregio Jeugdorkest o.l.v. Hans Castelyn
-Young Woodwind Trio Antwerp

Behaalde de volgende prijzen:

-Twee 1e Prijzen op The eMuse Online Competition voor Fagot
-Twee 1e Prijzen op The eMuse  Online Competition voor Trombone
-1e  prijs op The eMuse Online Competition voor Euphonium
- Young Talent Price op de Wedstrijd ‘Klassiek Dominique’.
-2e prijs op Vlamo voor Euphonium
-2e prijs op Vlamo voor Fagot


Stan Geudens werd geboren in 2003. Op zijn zevende is hij onder begeleiding van zijn vader begonnen met gitaarspelen. Al vlug bleek hij bijzondere aanleg te hebben en heeft hij achtereenvolgens les gekregen van Jan Depreter en Raphaella Smits. Momenteel zit hij in het vierde jaar van de kunsthumaniora bij Robert Denies en volgt hij eveneens les bij Roland Broux in het Conservatorium te Antwerpen. Buiten behaalde eerste prijzen op binnen – en buitenlandse wedstrijden (Antwerp Guitar Festival 2013, Brussels Guitar Festival 2015 en International Segovia Youth Competition Monheim 2016) volgt hij regelmatig Masterclasses (Roman Viazovskiy , Costas Cotsiolis, Marco Tamaio, Carlo Marchione en vele anderen). Zijn repertoire gaat van Renaissance tot Hedendaagse Muziek, met een bijzondere liefde voor Bach. Buiten muziek is Stan een grote liefhebber van sport, comedy en dieren.


Antonio Vivaldi (1678-1741): Bassoon concerto in a minor RV 498 - 1st Movement - Andrea Ferrante (° 1968): La danza sconnessa

PROGRAMMA:

Carl Andreas Göepfert:
Sonata for Bassoon and Guitar (deel 1 en 4)

Johan Kasper Mertz:
Elegie

Wim Hendrickx:
Ronddolen

PAUZE

Fernando Sor:
Variations on a theme by Mozart

Franz Schubert:
Liederen