In het Spoor van Mozart Deel II

 • Cursus Muziekgeschiedenis en Muziekbeluisteren: van januari tot juni 2018 - 6 lezingen.
 • Je bezoekt wel eens een concert en beluistert graag klassieke CD’s. Je kunt je iets voorstellen bij Bach, Mozart, Beethoven, misschien ook bij Josquin des Pres, Händel, Brahms, Wagner … 
 • Informatie over de belangrijkste componisten en muzikale genres wordt afgewisseld met tal van luister- en kijkfragmenten. Op die manier leer je nog meer genieten van muziek!
 • Heb je de vorige lezingen gemist, dan kan je zonder problemen inpikken.
 • Notenkennis is niet vereist.
 • Lessen: 6 avonden, telkens op dinsdag van 19.30 u. tot 21.30 u.
   
 • 08/05: In het Spoor van Mozart
   

Na de eerste lezing “In het spoor van Mozart” zijn we toegekomen aan de tweede lezing “in de sporen van Mozart, achterna in Wenen en omgeving”.
Beter wordt het na Wolfgang zijn 15 de levensjaar anno 1771. We volgen hem in de voetsporen doorheen Wenen, waar intriges, liefde, angst, verlatenheid en de dood met als slot het fameuze Requiem zijn muziek en persoonlijkheid beïnvloed. Nog steeds verliefd op theater schrijft hij zijn grote opera’s uit, waaronder de Toverfluit met intieme passages over de vrijmetselarij. Was dit een opdracht? Of eerder een propagandamiddel?
Tenslotte blijft zijn doodsoorzaak en zijn ‘bas classe’ begrafenis een boeiend gespreksonderwerp. Is Mozart vermoord? Of was het een natuurlijke doodsoorzaak?
Stierf Mozart in de armen van zijn geliefde vrouw Constanze? Wie was zijn beschermheer Baron Von Swieten? Zoveel meer in een drie uur boeiende lezing met muziek en beeldfragmenten in het warme kader van Huis de Min.

PRAKTISCH:

Lezing

Dinsdag 08 mei 2018

19:30 u. - 21:30 u. -  Huis De Min - Mechelen

Prijs: 6 lezingen: € 95,00
Prijs per lezing: 15,00 euro


Muziekdocent: Nicolaï Van den Bogaert

Reservaties:

Ter plaatse in Huis De Min
Aan de kassa voor elk concert/lezing
Via overschrijving
Telefonisch
Schriftelijk
Via Contact