CD's Leraars

Scriabin matthieu.jpeg
grieg ml.jpg
Patrizio cd.jpg
Scriabin matthieu.jpeg
grieg ml.jpg
Patrizio cd.jpg

CD's Leraars

20.00
Add To Cart

Matthieu Idmtal - Scriabin

Alexander Scriabin: 12 Etudes, Op. 8 & 24 Preludes, Op. 11

“Dit is beslist één van de betere Scriabin albums van de laatste tien jaar” (De Nieuwe Muze – September 2018)

“Het is een muzikale taal waarin de Belgische pianist Matthieu Idmtal zich uitstekend thuis lijkt te voelen. Hij speelt deze – vaak korte – stukken met een grote gevoeligheid, met flair en verbeelding, en, vooral, met veel poëzie. (…) Dit is dan ook een ideale cd om die wonderbaarlijke wereld van Alexander Skrjabin te leren kennen en waarderen. (*****)” (Radio Klara – September 2018)

“Hij verbindt op sublieme wijze klankschoonheid met expressie. Zijn spel bevat een gevarieerd en kleurrijk toucher, soepele fraseringen, een natuurlijk rubato, een fijn uitgewerkte dynamiek en een aanstekelijke verbeelding. Idmtal is een dichter aan de piano.” (Magazine Stretto – September 2018)

“De Belg Idmtal schept met ‘zijn’ Skrjabin in ieder geval een wondermooi kleurrijk en diepgravend universum dat mij niet alleen heeft verrast, maar sterker nog volkomen in de ban heeft geslagen. (…) De slotsom kan daarom niet anders zijn dan dat Matthieu Idmtal een groot Skrjabin-vertolker is.” (Opus Klassiek – August 2018)

Edvard Grieg: Complete Violin Sonatas

Maya Levy (viool)

Matthieu Idmtal (piano)

“An intoxicating, exhilarating recording of lesser-known Grieg. Levy and Idmtal enter most beguilingly into Grieg’s unique sound world, making us marvel afresh at the Norwegian’s indelible lyrical genius.” (The Strad – September 2017)

“Une interprétation très convainquante (…) Voila, incontestablement un jeune duo à suivre. (Classica – September 2017)

“Technique impeccable, entente idéale, belle expressivité: une vraie réussite” (La Libre – Maart 2017)

“Klara’s Top 10” (Radio Klara – Maart 2017)

“Ze spelen op intieme wijze samen, tasten elkaar nieuwsgierig af, vormen een overtuigende eenheid. Samen zijn ze ook individueel sterk. Elk deel wordt met evenveel aandacht en toewijding opgebouwd, het resultaat is steeds verrassend en meeslepend.” (Luister – Magazine voor Klassieke Muziek)

“Bloedserieus, met een prachtig afgewerkte virtuositeit en een eigentijds gevoel voor romantische fraseringen (…) Het duo laat Grieg van zijn meest lyrische kant tonen en dat klinkt prachtig.” (Pianowereld/De Nieuwe Muze – Januari 2018)

Patrizio Perucchi - Memento

Memento

JSM Guitar record

First solo recording, Memento's intent is to

"... take the listener for a little hour in a beautiful and timeless place"

Compositions by K. Callahan, R.S. Brindle, M. Llobet, A. Ginastera and Pixinguinha.

"I love Patrizio’s recording of my Three River Moments. It is at once thrilling, deeply moving, inspired."

Kevin Callahan

"An insightful, thoughtful and brilliant performance."

Gary Bissiri