Matthieu Idmtal - Leraar piano

Matthieu Idmtal is een poëet aan het klavier. Met uiterst beheerste pianissimo’s dwong hij zijn publiek de adem in te houden, waarbij geen enkele noot oppervlakkig klonk. Wanneer hij zijn reis vervolgde met Chopin maakte hij indruk door zijn ontegensprekelijke talent voor lyrische frases, en een spontaniteit die deed denken aan de grootmeesters aan het begin van de twintigste eeuw. Een romanticus pur sang.’

Dat Matthieu Idmtal uitgroeide tot een vaste waarde op de binnenlandse en buitenlandse podia is inmiddels duidelijk.
Zowel pers als publiek prezen zijn markante muzikale persoonlijkheid, en loofden zijn fijngevoelige interpretaties.
De voorbije jaren was hij te gast op de voornaamste Belgische podia zoals Bozar, Flagey, De Handelsbeurs, De Bijloke, De Singel, Philharmonie de Liège,… en maakte hij deel uit van internationale festivals zoals het Klarafestival, Festival Musiq’3, Les sommets Musicaux de Gstaad (Zwitserland), Musicales en Côte Chalonnaise (Frankrijk), Les Festivals de Wallonie, Midis-Minimes, Les sommets du classique (Zwitserland), Festival Musical d’Arcangues (Frankrijk), Brussels Chopin Days,…

De laatste jaren ontpopte hij zich steeds vaker als een erkend Scriabin-vertolker, en gaf hij meerdere recitals die geheel waren gewijd aan deze componist.
Diverse malen trad hij op voor de Scriabin Society, en werd er geprezen om zijn doorleefde en hoogst persoonlijke interpretaties.
In september 2018 verscheen Idmtal’s eerste solo-CD die in het teken staat van de Russische componist, en nu al werd deze bekroond met lovende kritieken als: “Dit is beslist één van de betere Scriabin albums van de laatste tien jaar.” (De Nieuwe Muze).

De afgelopen seizoenen gaf Matthieu Idmtal solorecitals of concerten met orkest in België, Italië, Nederland, Frankrijk, Groot-Brittanië, Zwitserland en Spanje.
Ook is hij een veelgevraagde partner voor het spelen van kamermuziek; zo vormt hij een erg succesvol pianoduo met de Ukrainse pianiste Anastasia Kozhushko, en is hij sinds vele jaren de vaste partner van violiste Maya Levy.
Het duo Levy-Idmtal concerteerde doorheen heel Europa, en werd in 2017 uitgeroepen tot ‘Supernova’; een prijs uitgereikt door de Belgische muziekpers en muziekprogrammatoren.
De erkenning zou onder meer zorgen voor een concertenreeks doorheen het ganse land.
Eind 2016 verscheen hun eerste CD met de integrale vioolsonates van E. Grieg. De opname ontving unaniem lovende kritieken in de nationale en internationale pers, en werd door Radio Klara bekroond met een Klara’s Top 10.

Het repertoire van Matthieu Idmtal reikt van de barok tot de hedendaagse muziek. Toch gaat zijn grootste aandacht naar (post-)Romantische muziek, met als voornaamste componisten F. Chopin, en A. Scriabin.
De bijzondere affiniteit met eerstgenoemde bracht hem ertoe om de ‘Brussels Chopin Days’ in het leven te roepen: een internationale concertserie die in het teken staat van F. Chopin, waarvan Matthieu Idmtal sinds 2013 artistiek directeur is.
Ook maakt hij er een punt van onbekender werk voor het voetlicht te brengen. Zo werden uitvoeringen door zijn pianoduo geselecteerd voor de compilatie-CD van het Klarafestival, en gaven ze meermaals premières van nieuwe en/of onbekende composities.

Matthieu Idmtal vatte zijn muzikale opleiding aan bij Frima Nakimovitch, en later bij Maria Andreeva.
Het grootste deel van zijn opleiding werkte hij samen met Vitaly Samoshko die hij als zijn voornaamste docent beschouwd.
Van 2014 tot 2015 maakte Matthieu deel uit van de Young Master Pianists, een organisatie die haar basis heeft in Amsterdam, waarbij selectief gekozen pianisten onder de muzikale en artistieke leiding staan van Geoffrey Madge.
Met veel succes nam hij deel aan diverse internationale wedstrijden, en kwam zowel solo als in kamermuziekformaties als prijswinnaar uit de bus in meer dan 15 verschillende concoursen.

Matthieu Idmtal deelde inmiddels het podium met muzikanten als Pierre-Alain Volondat, Alexander Moguilevsky, Bomsori Kim, Dirk Brossé, Vitaly Samoshko,… en kijkt met veel dankbaarheid naar de muzikale adviezen die hij mocht ontvangen van musici als Leonid Margarius, Sergei Leschenko, Geoffrey Madge, Mikhael Markov, Ralph van Raat, Håkon Austbø, Boris Kushnir, Pavel Vernikov, Paul Biss,…


Charles Loos - Leraar Jazz-Piano

Pianist Charles Loos werd geboren in Brussel in 1951. Na een klassieke opleiding studeerde hij in 1972 compositie en jazzorkestratie aan de Berklee School of Music in Boston. Terug in Europa, begeleidde hij tal van jazz- en variétémuzikanten en speelde hij met meer experimentele groepen.

Als meester in de variatie (‘ernstige’ muziek, folklore, jazz van vroeger en nu) stelt Charles Loos met eenzelfde succes zijn niet te evenaren klanken en stijl ten dienste van uiteenlopende groepen, zowel als solopianist, als in duo (met Steve Houben, Jean Pierre Catoul, Weber Iago), in trio of in grotere formaties tot zelfs een kamerorkest.

Zo was hij te zien aan de zijde van Toots Thielemans, Chet Baker, Philip Catherine, Johnny Griffin, Maurane en Art Farmer. Hij maakte deel uit of was oprichter van tal van groepen, zoals Abraxis, Julverne, Parfum Latin, Sweet Substitutes, Jazz me do (muziek van de Beatles), French Graces (gearrangeerde Franse “jazz” chansons), HLM (met Steve Houben en Maurane), Ménage Artois (met Paul Flush en Luc Vandenbosche), enz.
In 2007 nam hij nieuw werk op met Steve Houben (fluit en saxofoon) en het Quatuor Thaïs Au fil du temps.

In 1997 behaalde Charles Loos een ‘gouden Django’ maar hij is al sinds lang in binnen- en buitenland een vaste waarde. Hij speelde in Europa, Israel, Centraal-Afrika, Marokko, Tunesië, China, USA, Brazilië, Canada. 
Hij schreef ook muziek voor theater en ballet.


 Anastasia Kozhushko - Lerares Piano, AMV

Anastasia Kozhushko werd geboren in 1988 in Ukraine. Ze volgde een professionele muzikale opleiding aan de Speciale Muziekschool voor begaafde kinderen in Kharkiv. Sinds 2005 studeert Anastasia aan het Koninklijk Conservatorium van Gent bij de docent Samoshko.

In  2001 was zij eerste prijswinnaar van de 24ste  Internationale Piano Wedstrijd Smetana in de Tsjechische Republiek, waar ze de speciale prijs won voor de beste uitvoering van Bedrich Smetana. Ook was zij eerste prijswinnaar van de internationale muziekwedstrijd Alter Musici te Spanje in 2000.

Sinds haar zesde nam Anastasia deel aan verschillende concerten en festivals in Oekraïne, Rusland, Spanje, Duitsland, België en Japan. In 2001 gaf ze twee recitals op het internationale muziekfestival De Musica del Mediterreneo in Spanje.

In  2002 ontving zij de eerste prijs in de wedsrijd Young Personality of the Year in Oekraïne. In 2003 gaf zij eveneens een solorecital opgedragen aan de 150ste verjaardag van 'Steinway and Sons'.

Ze speelde concerto's met orkest van J. S. Bach, W. A. Mozart, C.  Saint-Saens, F. Chopin, S. Rachmaninov en F. Devreese onder leiding van volgende dirigenten: I. Shapovalov, D. Liss, Y. Yanko, A. Gulyanitzky, D. Morozov, E. Dyadyura en D. Brossé.

In  2007 gaf zij een solorecital in de concertzaal van het Flagey (Brussel). In hetzelfde jaar gaf zij eveneens een solorecital in Academia Belgica (Rome, Italië).

Ook heeft Anastasia een aantal opnames gemaakt voor de radio en televisie, en kreeg ze lovende kritiek van de pers op zowel nationaal als internationaal vlak.

Read in English


Lenny Bui-Vandeput - Leraar Piano, AMV

De Leuvense pianist, Lenny Bui-Vandeput, begon reeds op 6-jarige leeftijd met piano. Na zijn opleiding aan het KSO Lemmensinstituut, volmaakte hij in 2018 zijn Bachelor aan het Koninklijk Conservatorium te Brussel.

Momenteel zet hij zijn Masterstudies voort in Brussel en Strasbourg aan het HEAR, Académie Supérieure de Musique, respectievelijk in de klas van Jan Michiels en Amy Lin.

Lenny werd reeds bekroond met talloze prijzen waaronder 1ste prijs Young Euregio Piano Award; cat C (2019, Duitsland), 1ste Medaille in de International Piano Competition Challenge Aliénor de Parempuyre; degré E (2019 Frankrijk), 2e prijs 29th Young Musician International Competition ‘Citta di Barletta’; cat F (2019, Italië), Finalist in de César Franck International Piano Competition (2018, België), ‘Le Premier Prix de Festival d’Anniviers’ (Zwitserland 2013).

Hij volgde onder meer nationale alsook internationale Masterclasses bij gerenommeerde Pianisten zoals; Jean-Claude van den Eynde, Eliane Rodriguez, Daniel Blumenthal, Sergei Edelmann, Nikolaas Kende, Jan Vermeulen, Hans Ryckelynck, Stéphane de May ....

Hij concerteerde reeds in Frankrijk, Zwitserland, Luxemburg, Italië , Duitsland en België.


Yves Van Innis -  Leraar Piano, Muziekgeschiedenis

Yves Van Innis werd geboren te Mechelen. Aan het Conservatorium van deze stad studeerde hij af voor Piano met de grootste onderscheiding.
Tijdens zijn opleiding nam hij deel aan drie Pianowedstrijden en werd telkens Finalist.
Yves Van Innis zette zijn muziekstudies verder aan de Koninklijke Conservatoria te Antwerpen, Brussel en Gent.
Voor de drie opleidingen, namelijk Instrument, Directie en Muziekschriftuur, rondde hij zijn studies met succes af en behaalde er einddiploma’s voor Piano, Koordirectie, Notenleer, Harmonie, Contrapunt, Fuga, Muziekanalyse en Muziekgeschiedenis.
Na het volgen van nog een aparte studie verkreeg hij het Diploma in de Elektronische muziek en Elektronische technieken.

Aan het Conservatorium van zijn geboortestad werd hij aangesteld als Leraar en als Pianobegeleider. Hij bleef verbonden aan deze school gedurende zijn hele pedagogische loopbaan.

Naast de instrumentale muziek is Yves Van Innis van jongs af aan steeds geboeid geweest door de Vocale Muziek en in het bijzonder door de Koormuziek. Vandaar dat hij zijn eigen Kamerkoor oprichtte waarmee hij na verloop van tijd concerten gaf in binnen- en buitenland.


Nicolaï Van den Bogaert - Leraar Algemene Muzikale Vorming voor kinderen & volwassenen, Algemene Muziek Cultuur, Harmonie & Analyse, Begeleidingspraktijk, Praktische Harmonie, Compositie, Samenspel, Kamermuziek, Samenzang

Nicolaï Van den Bogaert begon zijn muziekstudie op 4-jarige leeftijd op het Stedelijk Conservatorium van Mechelen, waar hij op 6- jarige leeftijd begon aan zijn pianostudie. In 2003 studeerde Nicolaï af als pedagoog. Hij hervatte zijn muziekstudie in de klassen van Walter Vergaelen. Daar studeerde hij af in 2006 voor AMV, AMC, Harmonie, Praktische Harmonie en Muziekanalyse. Zelf vervolledigde hij zijn pianostudie bij Walter Vergaelen, en volgde hij lessen voor piano bij Geert Ott. Ook volgde hij orgellessen bij ereorganist Piet Van den Broek verbonden aan de Sint-Romboutskathedraal te Mechelen en voerde tal van missen van nog onbekende werken van Flor Peeters uit in de Onze-Lieve-Vrouw-Van-Hanswijkbasiliek en de Sint-Romboutskathedraal te Mechelen.

Verder kreeg hij de kans om bij Walter in het Vocaal en Instrumentaal Ensemble Helicon te zingen.
Vanuit die basis begon Nicolaï in de zangklas van Nel Vanheé waar hij de technische zangvaardigheden verwierf om Barokmuziek uit te voeren. Tenslotte was Helicon gespecialiseerd in het uitvoeren van Bach Cantates, Oude Muziek en grotere geestelijke werken zoals de Johannespassie en het Weihnachtsoratorium van J. S. Bach.

Nicolaï begeleidde het Okra koor te Mechelen en sinds 2016 het koor Ortolaan te Wommelgem. Tevens vervolledigde Nicolaï zijn studie Compositie, Begeleidingspraktijk en Kamermuziek, om verder te studeren voor de opleiding Koordirectie bij componist/dirigent Johan Evenepoel. Een verdere opleiding Directie was noodzakelijk en deze vervolgde hij in De Muziekacademie van Willebroek. Verder volgde hij Masterclasses Directie bij dirigent Dinneweth Paul.

Hij studeerde verder voor Koordirectie en Begeleidingspraktijk binnen het modulair systeem te Nederland in de klas van Tijs krammer (studeerde Koordirectie aan het Conservatorium van Den Haag bij Jos van Veldhoven).

Verder is Nicolaï manager van het Belgisch Trombonekoor waar hij verschillende uitvoeringen mee tot stand bracht.

Verder speelt hij samen met violist David Vergaelen kamermuziek en werken zowel van eigen hand als van Walter Vergaelen. Hij werkte ook mee aan verschillende ad hoc formaties in binnen- en buitenland.

Nicolaï is verbonden met Muziekschool Wonderful World sinds de oprichting in 2004 waarna hij zelf als Docent Piano en AMV startte in 2008.


Walter Vergaelen - In Memoriam Ere-Leraar Piano, Algemene muzikale Vorming voor volwassenen, Algemene Muziek Cultuur, Muziekgeschiedenis, Harmonie

Walter Vergaelen begon met zijn muziekopleiding aan het Stedelijk Conservatorium van Mechelen en studeerde voort aan het Koninklijk Vlaams Muziekconservatorium van Antwerpen. Daar behaalde hij verschillende eerste prijzen, o.a. voor piano, trompet, transpositie, kamermuziek, harmonie en muziekanalyse. Tevens volgde hij er directie bij Daniël Sternefeld.

Als leraar AMV (Algemene Muzikale Vorming) Volwassenen, AMC (Algemene MuziekCultuur) en als begeleider was hij jarenlang verbonden aan de muziekacademie van Meise.

Walter Vergaelen is de pianist van het Diavolo Ensemble en van vele ad-hoc-formaties. Met deze kamermuziekensembles trad hij regelmatig op in binnen- en buitenland, o.a. in Nederland, Luxemburg, Duitsland, Bulgarije, Kroatië, Griekenland, het Verenigd Koninkrijk, Zwitserland, het Midden-Oosten en Taiwan.

Walter Vergaelen was ook de stichter en dirigent van het Helicon Vocaal Ensemble dat 28 jaar bestond. Onder zijn leiding groeide het ensemble uit tot één van de betere koren in België.

De andere passie van Walter Vergaelen is het schrijven en uitgeven van boeken over muziek. Zo is hij o.a. de auteur van de bekende tweedelige luistercursus 'De Muziektaal', telkens 2 CD's met een informatief inlegboekje van meer dan 100 blz.

Walter Vergaelen overleed op 23 april 2017.


Gulzhaina Kydyrova - Lerares Piano, Cello, AMV

Zhaina is geboren in Almaty, Kazachstan in 1972. Zij begon op de leeftijd van 11 jaar in de speciale Muziekschool K. Bajseitova in Almaty, Kazachstan en studeerde af in 1991. In 1991 vatte ze haar studies aan in het Conservatorium in Kurmangazy Kazachse in Almaty, Kazachstan en ze studeerde af als lerares,  Concertmusicus,  Cello soliste en artieste voor kamerorkesten, muziek, opera en symfonische  orkesten. Ze studeerde bij professor Djambul Baspaev. Vanwege haar uitzonderlijke prestaties werd ze uitgenodigd aan het Conservatorium P. Tsjaikovski in Moskou onder het Sovjet-regime en behaalde haar postgraduaat in 1999. Na deze studies volgde ze een opleiding aan het ‘Moscow State Conservatory’ voor twee jaar en eindigde haar muzikale opleiding in 2001. Ze volgde lessen bij professor Tatiania Priymenko en hoogleraar Dmitry Miller Concertmeester van de cello’s bij het Bolshoi Theater. Ze had trainingen van professor Yakunin, en kreeg de hoogste kwalificatie voor het onderwijzen van cello in Almaty, Kazachstan in 2012, en deed een Masterclass met Igolinsky van Moskou en Valentin Berlinski en Oleg Sendetsky van het ‘Mariinsky Theatre’ in Sint Petersburg in 2013.

Ze heeft verschillende wedstrijden gewonnen: laureaat  op de wedstrijd van de muziekscholen in Almaty, Kazakhstan, 1987 – Laureaat van de nationale competitie voor jonge muzikanten in Ust Kamenogorsk,  Kazakhstan, 1988 – Speciale  prijs in een Internationale Competitie in Rusland, 1990 – Laureaat van een internationale competitie in Turkmenistan, 1994

Ze was docent cello aan het Conservatorium in Almaty, Kazakhstan, assistent-docent in het ‘Conservatory  Chamber Ensemble’ in Almaty,  docent aan de speciale Muziekschool voor hoogbegaafde kinderen in Almaty en ze is vandaag  muziekleraar voor cello en piano met een ervaring van meer dan 12 jaar. Haar studenten kregen nationale en internationale prijzen in verschillende wedstrijden.

Ze trad op als artiest in een nationaal en  internationaal kader: artieste voor het Kazakstaanse televisie en radio orkest, Almaty, Kazakhstan, soliste voor een kamerorkest, Almaty, Kazakhstan, artieste voor een kamerorkest van het muziek en drama theater in Moskou, artieste  in de ‘ State Capella Moscow City Symphony Orchestra’, artieste in een kamerorkest in de muziekschool genoemd naar  Galina Vishnevskaya en Mstislav Rostropovich in Moskou , artieste in een kamerorkest van de staatsuniversiteit Lomonosov in Moskou, artieste in een kamerorkest onder de burgemeester en het stadhuis van Almaty, Kazakhstan, Artieste in het nationaal symfonisch orkest in Almaty, Kazakhstan, Lid van een eigen opgericht kwartet, van 2007  onder de naam Mezzo

Ze kwam naar België in 2013 en begon een opleidingsinstituut onder de naam ‘Mezzo’ voor piano en cello. Ze treedt vandaag op als artiest met haar ensemble  ‘Mezzo & Co’ en organiseert culturele events en zakelijke events voor derden.

 • 1994 – 1997 Artieste voor het Kazachstaanse Televisie en Radio Orkest, Almaty, Kazakhstan.

 • 1994 - 1997 Soliste voor een kamerorkest, Almaty, Kazakhstan.

 • 1998 - 2002 Artieste voor een kamerorkest van het muziek en drama theater in Moskou.

 • Artieste in het ‘ State Capella Moscow City Symphony Orchestra’.

 • Artieste in een kamerorkest in de muziekschool genoemd naar Galina Vishnevskaya en Mstislav Rostropovich in Moskou.

 • Artieste in een kamerorkest van de staatsuniversiteit Lomonosov in Moskou.

 • 2004- 2012 Artieste in een kamerorkest onder de burgemeester en het stadhuis van Almaty, Kazakhstan.

 • 2007- 2009 Artieste in het nationaal symfonisch orkest in Almaty, Kazakhstan.

 • 2004- 2013 Lid van kwartet, van 2007- 2012 onder de naam Mezzo in Almaty, Kazakhstan.

 • 2015 The Godfather tour in Europa, Celliste, Vlaams Filharmonisch orkest.

 • 2002-2005 Lerares cello in het conservatorium van Almaty, Kazakhstan.

 • Les gegeven aan conservatorium studenten – enkel cello.

 • Methodische werken geschreven om muziek theorie aan te leren.

 • 2002-2005 Assistente en lerares van het Conservatorium en kamerorkest in Almaty.

 • 2002-2013 Lerares in de speciale muziekschool voor hoogbegaafde kinderen in Almaty.

 • Werkte samen met professoren uit Frankrijk, Duitsland en Rusland (Moskou en Sint-Petersburg) om de technieken en methodieken van het lesgeven te verbeteren.

 • Voorbereiding van studenten voor op nationale en internationale competities en festivals en vele van mijn studenten hebben prijzen gewonnen.

 • 2015 – 2016 Lerares notenleer Russische school, Gent.

 • 2003 Prive lerares voor cello en piano via ‘Mezzo instituut voor cello en piano’ in Gent.

 • Prijzen en awards op nationale en internationale wedstrijden.

 • Laureaat op de wedstrijd van de muziekscholen in Almaty, Kazakhstan, 1987.

 • Laureaat van de nationale competitie voor jonge muzikanten in Ust Kamenogorsk, Kazakhstan, 1988.

 • Speciale prijs in een internationale competitie in Rusland, 1990.

 • Laureaat van een internationale competitie in Turkmenistan, 1994.

 • Masterclass trainingscertificaat van professor Yakunin, 2011.

 • Hoogste categorie van kwalificatie (14) voor het aanleren van cello in Almaty, Kazakhstan.

 • Masterclass trainingscertificaat van Igolinsky in Moscou , Rusland , 2013.

 • 1979-1991 Speciale muziekschool (cello) in Almaty , Kazakhstan.

 • 1991-1996 Conservatorium van Almaty, Kazahstan: afgestudeerd als lerares, concert musicus, cello soliste en artieste voor kamerorkesten, muziek, opera en symfonische orkesten.

 • 1997-1999 Post graduaat cello in het Peter Tchaikovsky Conservatorium van Moskou , Rusland.

 • 1999-2001 Opleiding aan het conservatorium van Moskou, Rusland.

 • 2015 - Kisp, Gent lerarenopleiding.


Šárka Trompé - Lerares Dwarsfluit, Piccolo, AMV

Šárka Trompé is Nederlandse fluitiste van Tsjechische afkomst. Haar muzikale loopbaan begon aan het conservatorium van Ostrava en Janáček Academie in Brno. In 1997 heeft ze een beurs van Institute Française gekregen om bij Patrick Gallois aan het conservatorium in Parijs te gaan studeren waar zij haar 2eme prix Superieur behaalde.

Daarna studeerde zij tevensverder aan de Hochshule für Muzik und Theater in Hannover (bij Patrick Gallois en Andrea Lieberknecht), en in 2000 sloot zij haar studie ook in Tsjechië af met het behalen van haar Masters degree. Daarna studeerde zij tweede fase aan het Sweelink Conservatorium in Amsterdam in de klas van Harrie Starreveld (dwarsfluit), Frans van Ruth en Han de Vries (kamermuziek). Ze is laureaat van het Internationaal Fluitconcours A. Ponchielli in Italië.

Naast haar freelance carrière houdt zij zich vooral bezig met kamermuziek en lesgeven. Zij maakt deel uit van diverse ensembles in binnen- en buitenland (het Martinu Ensemble, Trio Formidable en Duo Domani). In Nederland maakte zij o.m. deel uit van het Amsterdam Wind Orchestra, het Nationaal Jeugd Orkest en ze medewerkt met het Internationaal Operacentrum Nederland. Vanaf 2001 speelt zijn voorname in het orkest Il Novecento en geeft ze privé les. 


Milan Danton Lauwers - Leraar Muziekinitiatie, AMV

Milan D. Lauwers werd geboren in een familie van musici en artiesten. Hij begon zijn muzikale loopbaan op 5-jarige leeftijd aan het Stedelijk Conservatorium te Mechelen.

Zijn eerste lessen kreeg hij van zijn ouders. Hij volgde een aantal jaar Cello bij Else Ceuppens, waarna hij overschakelde naar Piano bij Michaël Wittocx. Dit werd uiteindelijk zijn hoofdinstrument. 

Ondertussen volgde hij de opleiding Grieks-Latijnse aan het Koninklijk Atheneum Pitzemburg.
Milan volgde reeds enkele Masterclasses bij Roberte Mamou, Mehdi Trabelsi, Piet Kuijken en Liebrecht Vanbeckevoort.

Na zijn Diploma in beide richtingen behaald te hebben, vervolgde Milan z'n opleiding aan het Koninklijk Conservatorium te Antwerpen, in de klas van Eliane Rodrigues.


Laurens Mannaerts - Leraar Folk & Pop/Rock Gitaar

Laurens Mannaerts, geboren in 1995 te Leuven, begon op 9-jarige leeftijd met het volgen van Klassieke Gitaar aan de Academie van Oud-Heverlee. Toen hij voor zijn plechtige communie een elektrische gitaar en versterker kreeg, raakte hij al snel in de ban van de elektrische gitaar en de verschillende genres waarin het instrument toonaangevend is. Op 16-jarige leeftijd besloot hij volledig voor de muziek te kiezen door zijn middelbare schooltraject verder te zetten aan het Lemmensinstituut in Leuven. Daar koos hij op zijn 18de verder te studeren onder begeleiding van Raphaella Smits en Aram Van Ballaert. In zijn derde bachelor jaar studeerde hij een half jaar in Italië bij gitarist/componist Nuccio D'Angelo, en in zijn eerste Master werd hij toegelaten voor de Pop/Rock opleiding in Gent, waarna hij besloot zijn klassieke studies te combineren met die pop/rock opleiding.

Naast zijn passie voor Klassieke Muziek en Popmuziek, hield Laurens zich doorheen de jaren bezig met projecten die hem deden kennismaken met Wereldmuziek (Latin, Balkan, Flamenco,...) en elektronische muziek. Hij nam in het verleden ook lessen Jazz-Gitaar.

Laurens Mannaerts volgde Masterclasses en lessen bij Nationale en Internationale Gitaristen, zoals Paolo Pegoraro, Margareta Escarpa, Gerald Garcia, Flavio Cucci, Tom Lodewijckx,... En reisde met zijn instrument af naar Italië, Servië, UK en Frankrijk.

Momenteel concerteert hij ook met zijn bands Yusuf en Scabbia Mio, waarin hij gitaar, basgitaar, synthesizers en piano speelt. Dit bracht hem al op de podia van de AB, Vooruit, NEST, Botanique, de Casino, Muziekodroom en Laundry Day.

Laurens gaf reeds les aan verschillende leeftijdsgroepen in Muziekscholen en -ateliers en gaat in zijn lessen op zoek naar een balans tussen de interesses van de leerling(e), muzikaliteit en techniek.


Marc Van Hoorick - Leraar Klarinet, Saxofoon

Marc Van Hoorick werd in 1955 geboren te Bornem. Van huize uit groeide hij op in harmonieorkest- en koormiddens. Liep o.m. school te Boom, waar hij in de klas van M.De Boeck de regeringsmedaille klarinet behaalde.

Zijn professionele muziekopleiding genoot hij aan het Lemmensinstituut Leuven, het Koninklijk Muziekconservatorium te Antwerpen en Brussel met tal van Eerste prijzen en met als hoogtepunt het Hoger diploma Klarinet bij Walter Boeykens.

Sinds 1976 is Marc pedagogisch verbonden aan de Muziekacademies te Bornem en Meise, voornamelijk als docent klarinet en ensemble. Hij speelde free-lance in tal van klassieke orkesten, waaronder het BRT Symfonisch orkest, het Orchestre Cannes-Côte d'Azur, de Opera voor Vlaanderen, het Kamerorkest van Brussel en het Walter Boeykens Clarinet Choir. Als klarinettist vertolkt hij als solist regelmatig het KV 622 klarinetconcerto van W. A. Mozart met orkest.

Maar ook zijn interesse voor hedendaagse muziek blijkt uit creaties van werk van J. P. Biesemans, W. Vergaelen en ook eigen composities. Enkele belangrijke werken van zijn hand: "Missa Christus Sacerdos" voor vierstemmig gemengd koor, "6 Miniaturen" voor saxofoonkwartet, "Herinnering" voor klarinet en piano, "Drie Vertellingen" voor basklarinet en piano en studieboeken voor saxofoon en klarinet.

Als lid van Diavolo Chamber Orchestra trad hij o.m. op in de Jazz-Rally van Brussel en Düsseldorf, de Jazz-Cruise Zeebrugge-Hull en talloze klassieke concerten, o.a. te Beiroet (Libanon) en Taiwan. Als lid van het Salonorkest "De Fluwelen Streling" genoot hij faam in binnen- en buitenland. Met het Zulawski-Ensemble bracht hij alle Divertimenti van W. A. Mozart voor 2 klarinetten en fagot uit op CD. Verder is Marc een veelgevraagd gastdirigent bij diverse harmonie-orkesten, koren en zetelt regelmatig in examencommissies.


Dieter Vaganée - Leraar Saxofoon, Klarinet, Dwarsfluit & Blokfluit

Dieter Vaganée (1990). Door in een muzikale familie op te groeien, waar zijn nonkels en vader allemaal blaasinstrumenten spelen, was hij hier al snel door gefascineerd en zo koos hij op 10-jarige leeftijd de altsaxofoon als zijn instrument. Vervolgens ging hij met zijn vader in de harmonie van Mechelen meespelen. Sindsdien heeft hij zich ook ingeschreven in Stedelijk Conservatorium van Mechelen en klassieke saxofoon gestudeerd bij Rudy Hamers. Op jonge leeftijd heeft hij van thuis uit ook een grote interesse voor jazzmuziek opgedaan. Hierdoor nam hij op 16-jarige leeftijd de overstap naar de jazzopleiding van het Stedelijk Conservatorium van Mechelen, hier kreeg hij dan saxofoonles van Tom Mahieu. De passie voor muziek bleef steeds groot.. Zo besloot hij om verder te studeren en ervaring op te doen in muziek maken.. Eerst in de kunsthumaniora van Antwerpen één jaar met Bart Defoort als Saxleraar. En hierna heeft hij twee jaar gestudeerd aan het Lemmensinstituut in Leuven, hier kreeg hij Saxofoonles van Frank Vaganée. En daarna nog één jaar aan het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen waar hij Saxofoonlessen kreeg van Ben Sluijs.

Klik hier voor meer info over Dieter Vaganée.


Amalya Poghosyan - Lerares Piano

Amalya Poghosyan is geboren op 16 februari 1985. Van 2001 t.e.m. 2005 heeft ze haar opleiding afgerond als “Muzieklerares Piano” in het Staatscollege bij R. Melikyan. Ze is getrouwd in 2004 en heeft twee kinderen. In 2008 doceerde ze in de Muziekschool van Mecamo, Armenië. Vanaf 2010 tot nu werkt Amalya bij “Shushanik”, een Sociale Vereniging in Mechelen, waar ze Pianoles geeft. Zij ervaart haar werk als zeer zinvol en dankbaar. Enthousiasme is niet het enige wat haar typeert, als persoon is ze leergierig, gedreven en bruggenbouwer. Haar open houding maakt dat ze zowel voor leerlingen als voor collega’s makkelijk te benaderen is.


Mit Taets - Lerares Zang, Samenzang


De Belgische Mezzo-Sopraan Mit Taets begon haar muziekstudies aan het Lemmensinstituut te Leuven waar zij drie jaar piano studeerde. Vervolgens legde ze zich toe op haar grote passie Zang en startte haar opleiding aan het Koninklijk Conservatorium te Antwerpen, waar zij in 2015 haar Masterdiploma behaalde in de klas van Anne Cambier. Momenteel neemt zij deel aan Wedstrijden en Masterclasses in binnen- en buitenland.  Als soliste was zij reeds te horen in werken van Mahler, Händel, Mozart, Vivaldi, Pergolesi, Bach, Mendelssohn, Britten, Berio, Vaughan-Williams,.. 
In 2014 was zij één van de jeugdcommentatoren van de Koningin Elisabethwedstrijd voor Cobra en Klara.


Astrid De Cadt - Lerares Zang, Samenzang

Sopraan Astrid De Cadt zette op tienjarige leeftijd haar eerste stappen in de muziekwereld met de rol van ‘Gretl’ in The Sound of Music van het Koninklijk Ballet van Vlaanderen. Hierna volgde nog verschillende andere rollen in producties als The King and I, Pinokkio, Kuifje en de Zonnetempel en Suske & Wiske en de Spokenjagers.

In 2013 behaalde Astrid haar diploma als Master in de Muziek waar ze les volgde bij Stephanie Friede, Liesbeth Devos en Valerie Vervoort. Verder heeft ze verschillende Masterclasses gevolgd in binnen-en buitenland bij onder andere John Norris, Ann Rodiger, Abbie Furmansky, Thomas Allen, Chris Crans en Gary Jankowski. In juni 2014 voltooide ze de lerarenopleiding aan het Conservatorium van Antwerpen.

Van 2010 tot 2013 zong Astrid bij het koor Octopus onder leiding van Bart Van Reyn. Hierdoor heeft ze samen kunnen werken met onder andere Brussels Philharmonic, James MacMillan, Vlaams Radio Koor, James Newton Howard, Dirk Brossé en I Fagiolini.

Van 2014 tot 2017 zong Astrid bij het kamerkoor Pantarhei onder leiding van An Meeusen.

Als soliste specialiseert ze zich voornamelijk in Barokmuziek en Hedendaags Muziek, zo vormt ze samen met pianiste, Maureen Wong, een vast duo. Samen voerden ze werken uit van o.a. George Crumb, William Bolcom en Aaron Copland.

Samen met beeldend kunstenaar, Anne van de Star, richtte Astrid in 2015 ‘Het Geluidslab’ op.


Eloïse Mabille - Lerares Zang/Samenzang

Eloïse Mabille is een Belgische sopraan en studeerde in 2017 af in de klas van Anne Cambier aan het Koninklijk Conservatorium te Antwerpen. Hier kreeg zij reeds de kans enkele operarollen uit te voeren: Gretel (Hänsel und Gretel, Engelbert Humperdinck), Maria Tesselschade (De Spiegel uit Venetië, Hendrik Andriesse).

Zij volgde les en Masterclass bij grote namen als Guy Joosten, Lucienne van Dijck, Jan Philip Schulze, Roger Vignoles, Gabriel Tacchino.

Ook werd ze in het seizoen van 2018-2019 gevraagd door Benjamin Verhoeven om de rol van Olympia te vertolken in zijn moderne opera voor kinderen "Het Speelgoed van Spalanzani". Met deze productie trad zij op in de Vlaamse Opera in Antwerpen en Gent.

Van 2013 tot 2018 zong Eloïse bij het Octopus Symfonisch Koor onder leiding van Bart van Reyn. Hierdoor heeft ze samen kunnen werken met o.a. deFilharmonie, Robert Trevino, Jan Willem de Vriend.

Als soliste is zij vaak gevraagd in het Opera/Operette repertoire zowel als in het Barok repertoire. Ze zongen diverse producties met o.a. het Vlaams Symfonisch Orkest o.l.v. Bart van Casteren, Volksopera o.l.v. Stijn Saverniers, Jardin des Voix o.l.v. Koen Lambrechts, Canto Coronato o.l.v. Davis Catalunya.

Eloïse staat geregeld op de planken met pianist/accordeonist Isaak Duerinck met wie ze een grote voorliefde voor Lied en Muziektheater deelt en vormt en barokduo met klavecinist Liselotte Sels.


Zhazira Ukeyeva - Lerares Viool, Piano

Zhazira Ukeyeva is a violinist from Kazakhstan. Her musical journey began at the young age of six at the K. Baiseitova state specialized music school for gifted children. From then on she was constantly busy performing on stage,at the class concerts and other events.
In 2005 she won the second prize at the international Giovanni Talenti competition (Italy) and a year later she made her debut performance with the state Kurmangazy Symphonic orchestra with Tchaikovsky concerto for violin in D major.
After finishing the school she moved to Belgium to start her higher education at the Royal conservatory of Gent under the guidance of such musicians as M. Bezverkhny, M. Kugel and A. Moccia. During the student years she had made her debut performance in Belgium under the baton of a Belgian director D. Brossè.
She has also performed many concerts at festivals and masterclasses throughout Europe. At her final master exam she received a special prize from the conservatory as the best string player of the year and a very high point from the jury.
She continues her music career participating in different projects as soloist and  chamber music musician. She is also very often taking part as an orchestra musician in the Belgian orchestras as DeFilharmonie, Symfonieorkest Vlaanderen, European Philarmonia, La chapelle sauvage.


David Vergaelen - Leraar Viool

David Vergaelen begon op aanstichten van zijn vader tot zijn eigen verbazing viool te studeren aan het Stedelijk Conservatorium van Leuven. Pas aan de Academie voor Muzische Kunsten van Meise, waar hij voor de viool koos, begon de muziek voor hem te dagen.

David Vergaelen zette zijn studies voort aan het Koninklijk Conservatorium van Brussel. Daar behaalde hij de noodzakelijke Eerste Prijzen en studeerde hij viool onder leiding van professor Clemens Quatacker. Als violist legt hij zich vooral toe op de kamermuziek, zoals bij het Diavolo Ensemble. Met dit Ensemble trad hij regelmatig op in binnen- en buitenland, o.a. in Nederland, Luxemburg, Duitsland, Zweden, Griekenland, Bulgarije, Kroatië, Zwitserland, het Verenigd Koninkrijk, het Midden-Oosten en Taiwan.

David Vergaelen is Gedelegeerd Bestuurder van Muziekschool & Concertorganisatie Wonderful World en voormalig Zaakvoerder van Muziekcentrum - Concertbureau David Vergaelen & Co te Mechelen.


Wouter Tooten - Leraar Viool, Altviool

Wouter Tooten, geboren te Mechelen in 1983, startte zijn vioolstudies op negenjarige leeftijd aan het Conservatorium van Mechelen bij Louis Van de Woesteyne en studeerde af bij Kris Janssens met grootste onderscheiding.

Hij vervolgde zijn studies aan het Koninklijk Conservatorium van Brussel bij Katalin Sebestyen.  Na het eerste jaar ontdekte hij zijn voorliefde voor de altviool en ging hij bij Marc Tooten studeren aan het Lemmensinstituut, waar hij zijn Bachelor behaalde. Vervolgens volmaakte hij zijn studies in Londen in het prestigieuze Guildhall School of Music and Drama. Bij de leraren Rachel Roberts en Marc Knight behaalde hij zijn Master diploma Orchestral Musician; een programma in samenwerking met het London Symphony Orchestra (LSO).

Zijn passie voor orkest gidste hem door de jaren heen door boeiende en uiteenlopende projecten. Sinds 2007 is hij freelancer bij Het Orkest Der Lage Landen, o.l.v. Walter Proost, waarmee hij met solisten als Yossif Ivanov, Barbara Hendricks , Boris Belkin speelde.

Met het Nederlands Jeugd Orkest (NJO) speelde hij in 2006 Mahlers 2e Symfonie olv Mark Wiggelsworth in zalen als De doelen Rotterdam, Concertgebouw Amsterdam etc. In dat jaar trad hij ook op met de Beuna Vista Social Club, in de Bozar.

Tijdens zijn studies in Londen trad hij vaak op in Barbican Centre met Guildhall Symphonie Orchestra, met als hoogtepunt Beethovens 5e Symfonie olv van Sir Elliot Gardiner.

Wouter is aanvoerder van de altvioolsectie van het Mechels Kamerorkest o.l.v. Tom van den Eynde.

Naast uitvoerend musicus legde Wouter zich de laatste jaren toe op het lesgeven. Hij gaf vioolles in de Steiner School in Wijgmaal en was betrokken bij de musicale vorming voor jongeren in Londen wat hem de William Gibbs Scholarschip opleverde.

Wouter Tooten is ook Violist- Altviolist bij het Diavolo Ensemble.


Ilse Pollenus - Lerares Viool, Altviool

Ilse Pollenus werd geboren op 13 augustus 1993 in Bonheiden. Op 6-jarige leeftijd begon ze met Viool en studeerde ze bij Annelies Broeckhoven. Later studeerde ze ook aan het Conservatorium in Mechelen bij Cecilia Torfs.
Op 14 jarige leeftijd raakte ze voor de eerste keer een Altviool aan en wist meteen dat ze dit zou willen uitoefenen als professionele muzikant.
Ze begon privélessen te volgen bij Marc Tooten en studeerde aan de Kunsthumaniora Brussel, waar ze Altvioolles kreeg van Marc Claes. In 2012 nam ze deel aan de Belfius Wedstrijd waar ze als Tweede Laureate eindigde. In die periode was ze ook lid van het Symfonisch Orkest Frascati en ging met hen op tournée in China.
Ilse Pollenus vervolgde haar studies aan het Conservatorium van Maastricht bij leerkracht Marc Tooten. Vervolgens studeerde ze aan het Koninklijk Conservatorium van Brussel bij Tony Nys. Daar kreeg ze de unieke kans om een project mee te spelen met het Koninklijk concertgebouw van Amsterdam.
Ze volgde MasterclasseS bij Thomas Riebl, Matthias Buchholz en Maté Szücs
In 2017 studeerde ze aan het vermaande Muziekinstituut Edsberg Manor in Stockholm bij de leerkrachten Malin Broman, Concertmeester van de Swedish Radio Symphony Orchestra en Göran Frost, aanvoerder van de Swedish Chamber Orchestra. Deze prestigieuze school in Scandinavië legt zich specifiek toe op kamermuziek en kamerorkest onder leiding van Mats Zetterqvist.
Ilse Pollenus is ook Docente AMV.


Erik Brabants - Leraar Piano

Erik Brabants (6 december 1987) begon zijn pianostudies aan de muziekacademie te Kalmthout bij Sarah Verhulst. Hij studeerde in juni 2005 af met de grootste onderscheiding en felicitaties van de jury voor zowel piano als kamermuziek.
Van september 2005 tot 2011 studeerde Erik aan het Lemmensinstituut te Leuven bij Jan Vermeulen en Johan Lybeert. Kamermuziek volgde hij bij Makiko Sakai en Marc Tooten. 
Hij volgde ook masterclasses en nam deel aan verscheidene muziekfestivals in binnen- en buitenland bij onder meer Paul Badura-Skoda, Boris Berman, Dominique Merlet, Daniel Rivera, Artur Pizarro, Raf Rouwet en Norma Fisher. In maart 2009 werd hij laureaat van de driejaarlijkse pianowedstrijd ‘Stephan De Jonghe’ te Aalst.
Erik Brabants wordt regelmatig aangezocht om met het Brussels Philharmonic concerten en opnames te verzorgen in België, Verenigd Koninkrijk en Frankrijk. Tevens is hij herhaaldelijk solist bij het kamerorkest Flandriarte met werk voor piano en orkest van onder meer Mozart, Haydn en Chopin. 
Daarnaast vertolkt Erik sinds 2015 vaak de piano en synthesizer partijen op tournees met het Philharmonic orchestra of Flanders en met The European Philharmonia.
Samen met zijn vader Wim Brabants vormt Erik een kamermuziekduo met muziek voor dwarsfluit en piano. Ook werkt hij nauw samen met sopraan Lisa De Rijcke, bariton Aleksandar Dimitrijevic en sopraan/violiste Veerle Van Roosbroeck. 


Patrizio Perucchi - Leraar Gitaar

 

Patrizio Perucchi was finalist in diverse Internationale gitaarconcours. Hij is voormalig assistent van Raphaëlla Smits aan het Lemmens Instituut te Leuven.

Hij speelde als solist met L'Orchestre Royal de Chambre de Wallonie, met name in"Les Nuits Musicales de Beloeil".

Patrizio speelde ook electrische basgitaar voor een productie van de Vlaamse Opera.

Als klassieke en elektrische gitarist werkt hij regelmatig voor het Ensemble Nieuwe Muziek van Geert Callaerts, met wie hij "Le Marteau sans Maître" van Pierre Boulez heeft opgenomen.

Hij studeerde in Zwitserland met Aldo Martonini en daarna in België met Raphaëlla Smits en Odair Assad.

Hij is ook actief in de Oude Muziek, o.a. met de luitist Luca Pianca. Hij speelde ook Jazz met Peter Hertmans.

Als toegewijde pedagoog doceert hij in verschillende Zwitserse en Belgische Muziekacademies, alsook aan de Muziekschool
Wonderful World
te Mechelen.


Ine Clerckx - Leraar Gitaar

Ine Clerckx begon met gitaarlessen op negenjarige leeftijd. Dit deed ze in Academie Haspengouw bij Tine Keppens. Vervolgens ging ze naar LUCA School of Arts – Campus Lemmens, waar ze haar studies verder zette bij Raphaëlla Smits. In 2016 behaalde ze met grote onderscheiding een Bachelor in de muziek. Momenteel zet ze haar studies verder in het eerste jaar master.

In 2013 nam Ine deel aan de wedstrijd Belfius Classics, waar ze een tweede prijs behaalde. Twee jaar later, in 2015, nam ze deel aan de auditiedag Cultuurplatform van Forte Limburg. Verder volgde ze reeds talloze masterclasses in binnen- en buitenland bij onder andere Paolo Pegoraro, Eduardo Isaac, Margarita Escarpa, Shingo Fujii, Gerald Garcia, Martha Masters en Benjamin Verdery.

Ine is actief bij het Elles, een duo gitaar en viool dat vooral klassieke volksmuziek brengt uit Latijns-Amerika en Spanje. Daarnaast is ze ook bezig met het uitwerken van haar eigen projecten.


Caterina Morgera - Leraar Gitaar

Caterina Morgera, geboren te Rome in 1993, vervulde op 7-jarige leeftijd haar wens om gitaar te gaan spelen. Enkele jaren later werd ze ingeschreven in de prestigieuze Kunstacademie van Rome waar ze Maestro Cristiano Poli Capelli ontmoette, die tot haar vertrek uit Rome in 2015 haar hoofdleraar was. Gedurende haar studies aan de Kunstacademie studeerde ze ook compositie en kamermuziek bij Maestro Angelo Bruzzese en Maestro Stefano Palamidessi. Gelijktijdig begon ze in 2012 haar Bachelor opleiding in klassieke gitaar aan het Licinio Refice Conservatorium van Frosinone bij Maestro Eugenio Becherucci. Gedurende deze jaren groeide haar interesse in hedendaagse klassieke muziek, meer bepaald in componisten als Hans Werner Henze, Bruno Bettinelli en Nicola Jappeli, wiens opera’s deel zijn geworden van haar repertoire.

Tijdens haar bachelor opleiding kreeg ze de kans om als soliste het Concerto in D majeur van Antonio Vivaldi te spelen. Samen met het Orchestra Nazionale Italiana di Chitarre, gedirigeerd door Angelo Ferraro, trad ze op in vele Italiaanse steden, o.a. Rome, Viterbo, Cassino, Alatri en Napels. Caterina Morgera werd ook lid van een gitaartrio waarmee ze in vele steden en op talrijke festivals optrad zoals in het Teatro del Massima di Roma, op het Festival Internazionale di Castrocielo, Festival Internazionale Della Chitarra di Genzano en het Viterbo Guitar Festival. Het trio bracht zowel eigen arrangementen van componisten als Enrique Granados, Maurice Ravel, Paul Hindemith en Antonio Diabelli als eigen composities.

De laatste jaren nam Caterina deel aan masterclasses van belangrijke gitaristen als Giorgio Signorile, Giulio Tampalini, Fernando Espì, Stefano Palamidessi, Raphaella Smits, Guido Fichtner, Eduardo Isaac, Paolo Pegoraro, Margarita Escarpa en David Russell.

In haar derde opleidingsjaar van de bachelor sloot Caterina zich aan bij de gitaarklas van Raphaella Smits als Erasmus Uitwisselingsstudent in het Lemmensinstituut te Leuven. Deze maanden waren zo motiverend en inspirerend voor haar dat ze besloot haar masteropleiding in het Lemmensinstituut te starten. In juni vervolledigde ze haar bacheloropleiding Cum Laude in Italië met het hoogste cijfer van 110/110 en zet momenteel nog haar masteropleiding verder in het Lemmensinstituut bij Raphaella Smits.

Gedurende enkele maanden in 2016 werkte Caterina als substituut gitaarleerkracht in SLAC Conservatorium van Leuven en ze gaf een masterclass in de Kunsthumaniora van het Lemmensinstituut te Leuven. Om het beste van zichzelf te geven aan haar studenten leert Caterina momenteel de Nederlandse taal te beheersen, wat ze zowel uitdagend als leuk vindt.