CONCERTEN: KWALITEIT EN INTENSITEIT HAND IN HAND 
Internationale Concertorganisatie Wonderful World

 

Internationale Concertorganisatie Wonderful World brengt de traditie van de memorabele concerten weer tot leven, maar tegelijk met de frisse energie van een gloednieuw project. 
Wij verzorgden eerder al muziekevenementen met topmusici als Alan Weiss, Pierre‐Alain Volondat, Vitaly SamoshkoLiebrecht VanbeckevoortTae‐Hyung KimDa Sol Kim, Matthieu IdmtalRaphaella SmitsYu‐Chien Benny TsengDaniel BlumenthalEliane Reyes en Lorenzo Gatto, Szomora Pál Laszlo, Joshua Galasse,...

Kwaliteit
Die ervaring willen wij gebruiken om u waardevolle muzikale evenementen aan te bieden met artiesten van hetzelfde kaliber.
In de reeks “Intieme Concerten” in Huis De Min hebben kleinere concerten plaats met musici als Joshua Galasse, Charles Loos, Matthieu Idmtal, Yuli Lavrenov, Ali Ryerson, Iago Weber, Wim Brioen, Bart Meuris, Luc Tooten en Michel Gillain.
Concerten die om een grotere setting vragen, zoals optredens van Pieter WispelweyEliane RodriguesRaphaëlla Smits of Vitaly Samoshko, gaan door op andere locaties .
Ook jonge, maar ijzersterke artiesten als Reed Tetzloff, de “Young American to watch”, de 18‐jarige violiste Maya Levy, Bomsori Kim, Szomora Pál Laszlo of Marie François, krijgen kansen bij Concertorganisatie Wonderful World.
Om een eigen artistieke koers te kunnen varen en geen kwalitatieve compromissen te moeten sluiten bij de programmatie, worden geen subsidies aangevraagd.

Grote diversiteit
Concertorganisatie Wonderful World streeft naar zinvolle variatie in haar aanbod. De “lead instruments” zijn niet altijd Piano of Viool, maar ook Gitaar, Cello, Kamerensembles, Jazzcombo’s en zelfs een Salonensemble komen aan bod.
Daarnaast organiseren we lezingen over onderwerpen als Jazz, ….
Ook worden er Workshops georganiseerd.
U vindt dus ongetwijfeld uw gading in ons rijke aanbod! 

 

Pieter Wispelwey

Pieter Wispelwey

 

In een gemoedelijke sfeer
De concerten vinden plaats op 2 toplocaties, met elk hun karakteristieke sfeer:
‐ Huis De Min is een 18de‐ eeuwse woning en
gastlocatie voor kleinere concerten in een bijna huiselijke sfeer: de "Intieme Concerten" . Na het concert is er bovendien steeds gelegenheid om met de artiesten na te kaarten bij een hapje en een drankje.
‐ In het Belle Epoque‐decor van de Salons Van Dijck worden unieke concerten aangeboden, gevolgd door een 4‐gangenmenu (facultatief). Ook de artiesten dineren ter plaatse, wat de gelegenheid schept om met hen in een informele sfeer van gedachten te wisselen.
Dat levert dus een duo van toplocaties op!
De meeste artiesten brachten CD's uit en zegden toe om na het concert een signeersessie te houden.

Zondagnamiddagen
Een belangrijk element ‐naast de locatie‐ dat bijdraagt tot de intense beleving van de gebrachte muziek, is het tijdstip waarop de meeste concerten van Concertorganisatie Wonderful World plaatshebben. De keuze voor zondagnamiddag is weloverwogen:
‐ op zondagnamiddag voelen de meeste mensen zich fitter dan na een volle of drukke werkdag. Ze hebben vaak al een gedeelte van het weekend kunnen recupereren en verkeren dus in de optimale stemming om te genieten van een weldoende muzikale beleving. 
‐ de traditionele serene “zondagnamiddagambiance” verkleint de kans op stress. We bevinden ons algauw als vanzelf in de sfeer van de historische muzieksalons…

Kortingen
‐ Concertorganisatie Wonderful World maakt er een erezaak van om jongeren aanzienlijke kortingen aan te bieden. Op die manier willen we de drempel voor klassieke muziek voor hen verlagen.
‐ Voor de “Vrienden van (Concertbureau) Wonderful World” zijn er naast kortingen ook andere aangename voordelen.
Concertorganisatie Wonderful World is gelieerd met Muziekschool Wonderful World.

Sommige van de artiesten die we engageren om te concerteren, geven een Masterclass in onze Muziekschool Wonderful World. Dat is onder meer het geval voor Reed TetzloffEliane RodriguesRaphaella Smits, Charles Loos en Fabian Müller.

Tae-Hyung Kim

 

S T A F F

David Vergaelen, Gedelegeerd Bestuurder

Walter Vergaelen, Ere Artistiek Directeur in Memoriam

Elisabeth Van der Wielen, Persattaché

Stijn Bevernage, Grafische Vormgeving

Koen Van Keer, Redactie

Nassim Dinsi, Fotografie & Algemeen Medewerker

Lire en français

Read in English