Maak kennis met het team van Internationale Muziekschool Wonderful World

David Vergaelen - Gedelegeerd Bestuurder

David Vergaelen

 

David Vergaelen begon op aanstichten van zijn vader tot zijn eigen verbazing viool te studeren aan het Stedelijk Conservatorium van Leuven. Pas aan de Academie voor Muzische Kunsten van Meise, waar hij voor de viool koos, begon de muziek voor hem te dagen.

David Vergaelen zette zijn studies voort aan het Koninklijk Conservatorium van Brussel. Daar behaalde hij de noodzakelijke Eerste Prijzen en studeerde hij viool onder leiding van professor Clemens Quatacker. Als violist legt hij zich vooral toe op de kamermuziek, zoals bij het Diavolo Ensemble. Met dit Ensemble trad hij regelmatig op in binnen- en buitenland, o.a. in Nederland, Luxemburg, Duitsland, Zweden, Griekenland, Bulgarije, Kroatië, Zwitserland, het Verenigd Koninkrijk, het Midden-Oosten en Taiwan.

David Vergaelen is ook voormalig zaakvoerder van Muziekcentrum - Concertbureau David Vergaelen & Co te Mechelen.


Walter Vergaelen - In Memoriam Ere-Artistiek Directeur 

Al veertig jaar voert Walter Vergaelen een onverwoestbare kruistocht voor de klassieke muziek. Daarvoor heeft hij menige lans gebroken! Hij was en is muziekhandelaar, uitgever van klassieke partituren en boeken over muziek, muziekleraar, trompettist, componist, uitvoerend pianist en gewaardeerd koordirigent.

Het hoeft dan ook geen verwondering te wekken dat zijn zoon David Vergaelen, voormalig zaakvoerder van Muziekcentrum David Vergaelen & Co, een beroep deed op zijn ervaring en hem de leiding toevertrouwde van de afdelingen piano's en klassieke instrumenten en Muziekschool Wonderful World.

Walter Vergaelen overleed op 23 april 2017.


Nicolaï Van den Bogaert - Artistiek Directeur

Nicolaï.jpeg

Nicolaï Van den Bogaert begon zijn muziekstudie op 4-jarige leeftijd op het Stedelijk Conservatorium van Mechelen, waar hij op 6- jarige leeftijd begon aan zijn pianostudie. In 2003 studeerde Nicolaï af als pedagoog. Hij hervatte zijn muziekstudie in de klassen van Walter Vergaelen. Daar studeerde hij af in 2006 voor AMV, AMC, Harmonie, Praktische Harmonie en Muziekanalyse. Zelf vervolledigde hij zijn pianostudie bij Walter Vergaelen, en volgde hij lessen voor piano bij Geert Ott. Ook volgde hij orgellessen bij ereorganist Piet Van den Broek verbonden aan de Sint-Romboutskathedraal te Mechelen en voerde tal van missen van nog onbekende werken van Flor Peeters uit in de Onze-Lieve-Vrouw-Van-Hanswijkbasiliek en de Sint-Romboutskathedraal te Mechelen.

Verder kreeg hij de kans om bij Walter in het Vocaal en Instrumentaal Ensemble Helicon te zingen.
Vanuit die basis begon Nicolaï in de zangklas van Nel Vanheé waar hij de technische zangvaardigheden verwierf om Barokmuziek uit te voeren. Tenslotte was Helicon gespecialiseerd in het uitvoeren van Bach Cantates, Oude Muziek en grotere geestelijke werken zoals de Johannespassie en het Weihnachtsoratorium van J. S. Bach.

Nicolaï begeleidde het Okra koor te Mechelen en sinds 2016 het koor Ortolaan te Wommelgem. Tevens vervolledigde Nicolaïzijn studie Compositie, Begeleidingspraktijk en Kamermuziek, om verder te studeren voor de opleiding Koordirectie bij componist/dirigent Johan Evenepoel. Een verdere opleiding Directie was noodzakelijk en deze vervolgde hij in De Muziekacademie van Willebroek. Verder volgde hij Masterclasses Directie bij dirigent Dinneweth Paul.

Hij studeerde verder voor Koordirectie en Begeleidingspraktijk binnen het modulair systeem te Nederland in de klas van Tijs krammer (studeerde Koordirectie aan het Conservatorium van Den Haag bij Jos van Veldhoven).

Verder is Nicolaï manager van het Belgisch Trombonekoor waar hij verschillende uitvoeringen mee tot stand bracht.

Verder speelt hij samen met violist David Vergaelen kamermuziek en werken zowel van eigen hand als van Walter Vergaelen. Hij werkte ook mee aan verschillende ad hoc formaties in binnen- en buitenland.

Nicolaï is verbonden met Muziekschool Wonderful World sinds de oprichting in 2004 waarna hij zelf als Docent Piano en AMV startte in 2008.


Elisabeth Van der Wielen - Coördinatrice Muziekschool

Elisabeth Van der Wielen verzorgt het secretariaat van de Muziekschool en waakt met scherpe blik over het reilen en zeilen ervan. Er ontsnapt daar geen enkele onregelmatigheid aan haar nietsontziende ogen.

Bij de lezingen en concerten treedt zij ook op als uw gastvrouw. U vindt haar altijd in Huis De Min - Sint-Katelijnestraat 63.


Stijn Bevernage, Grafische Vormgeving (www.geprint.be)

Koen Van Keer, Redactie & Persverantwoordelijke

Nassim Dinsi, Fotografie en Algemeen Medewerker

Régine Accou & Walter Van Vlasselaer, Medewerkers Concerten & Bar